2016 så slutar jag med Zobel uppfödningen för det tar för mycket plats tyvärr.

Zobel man har inte kunnat enas om var Zobeln skapades då både Tyskland, England och Frankrike hävdar att de har äran av upprinnelsen. Rasen visades fram första gången 1924 i både Tyskland och England ja faktiskt även i Usa under samma år. Zobel är namnet på en sibirisk mård med dyrbart pälsverk.

Zobel

22. Aug, 2018

Nu finns det ingen Zobel kanin kvar hos mig , men sidan kommer att vara kvar hoppas någon kommer att behöva titta på den när det ska köpas in en sådan vacker kanin

2014-10-18 Tvixter som fick 94,5 poäng
Domare Ove Karlsson

Blixten fotad av Martina Haijlen.

Ljus brun Zobel ( aman BB CC DD gg )

Mörk brun Zobel (amam BB CC DD gg)

Rysk teckning (Svart = anan BB CC DD gg) den behövs i avel för att inte Zobel blir för mörk

Zobel-/färg och teckning
Mörk brun Zobel (amam BB CC DD gg), Ljus brun Zobel (aman BB CC DD gg), Mörk blå Zobel (amam BB CC dd gg), Ljus blå Zobel (aman BB CC dd gg)


Färg: Zobel är godkänd i grundfärgerna brun, blå och siames. Grundfärgerna förekommer i en mörk, mellan och ljus variant.

Zobel brun
Teckningens färg är en blandning av bruna så kallade sepiafärgade och beige toner. På den mörka varianten är de mörkaste partierna mycket mörkt bruna nästan svarta och övergår i en ljusare, fortfarande stadigt mörkbrun ton. På den ljusa varianten är de mörkaste partierna mörkt beigefärgade. Denna färg går gradvis över i ljusare beige pastellfärg som dock aldrig får bli så ljus att den verkar vit.

Bottenfärg: på de mörka partierna blågrå till brungrå. På de ljusa partierna grå.
Ögonfärg: mörkbrun.
Klofärg: mörkbrun.
 

 

Vikt: 2,51-3,20

Ej godkänd färg för utställning men kan användar i avel det blir då en lucka i stamtavlan så jag får se upp med att inte få två luckor i stamtavlan.

Rysk teckning (Svart = anan BB CC DD gg) 
Färg 
Grundfärgen är vit. Teckningsfärgen är godkänd i svart, zobel blå och zobel brun.
Ögonfärg: mörkt röd.
Klofärg: brun.

Huvudets teckning 
Huvudets teckning består av masken och öronteckningen. Masken sitter på huvudets främre del, är sedd framifrån lodrätt oval. Den omfattar hela nospartiet och överläppen. Sotning på underkäken godtages. Maskens ovala topp slutar mitt på huvudet i linje med ögonens underkant men med ordentligt avstånd till ögonen. Avgränsningen skall vara så skarp som möjligt. Öronen är färgade i hela sin längd och färgen skall vara skarpt avgränsad vid öronroten.

Kroppens teckning 
Benen är färgade på den yttersta delen och teckningen slutar 1-2 cm över hasleden i en regelbunden ring. Svansen är färgad i hela sin längd och skarpt avgränsad vid svansroten.