Mail adress:

kaningarden.1@gmail.com

Telefon nummer 070 305 19 49

Ivonne Nordström

Jag heter Ivonne och bor utanför Umeå i en by som heter Överboda.
Jag och Eva Löfgren har den här hemsidan tillsammans, jag har försökt att ha sidan så lätt överskådlig som möjligt. Eva var den som drog igång mig med kaninutställningar och avel i större utsträckning före det så har det alltid funnits en eller ett par kaniner hemma hos oss.

Den ras som ligger mig närmast om hjärtat är Lilla havana det är en riktigt trevlig ras väger som vuxen mellan 2,9 till 3,2 den har en choklad brun färg med mörka ögon som blir rubinröd i sol ljus, har man kaninen ute måste man tänka på soljuset den bleks jätte lätt och då blir det en orange färgad kanin det tar lång tid innan man kan ställa en sådan kanin ca halv år till ett år,

den kallas en blyg kanin men det finns individer som är uppfinningsrika och busiga slänger vatten koppar och öppnar burar hoppar över kompost galler m.m.

 

Lilla havana

 Lilla havana anses vara av Holländsk ursprung,där de är kända sedan 1898. Fransmännen menar att rasen är fransk, medan schweiziska uppfödare har äran av att  ha spridit rasen i Europa sedan 1906.

Idealvikt: 2,51-3,2 kg

*******************************************************************

Dvärgvädur

Dvärgväduren kommer från Holland. Upphovsmannen Adrian de Cock fick den upptagen i Holländsk standard 1964. I Nordisk standard upptogs den 1972.

Idealvikt: 1,41-1,9 kg


********************************************************************************

 

 

 


Dvärgvädur i färgen Havana , Svart och manteltecknad kan förekomma

 

 
 
 
 
 
 
 

2009 Söderfors

Astrid 122
Fotograf

Martina Haijlen